1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.
  2. Rejestracja na forum zamknięta, dostęp tylko przez zaproszenia. Gdzie znajdę zaproszenia?

  3. Zamknij zawiadomienie

Problem z uruchomieniem Windowsa

Temat na forum 'Problemy rozwiązane' rozpoczęty przez mario19983, Kwiecień 15, 2008.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. mario19983

    mario19983 Pasożyt

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Mam problem z odpaleniem systemu ,przy rozruchu kompa wyświetla sie logo płyty głównej i na tym koniec!! nie mogę wejść do biosu a tym bardziej do Windowsa . Sprawdzałem już pamięci ram kartę grafiki i wszystko jest ok. Proszę o pomoc ! :(
     
  2. Dawidoos

    Dawidoos Konsul
    Konsul

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2006
    Posty:
    256
    Polubienia:
    0
    Wsadź płyte która sama bootuje. Np. windows. Jeżeli załapie, to znaczy, że coś z windowsem.

    Chyba, że nawet do tego momentu nie dochodzi. Komputer 'pika' przy starcie normalnie? Jak sprawdzałeś ram? Troche mało informacji podałeś...
     
  3. Swistak

    Swistak |StartU1|

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Może źle podłaczyłes jakes uzadzenie zewnętrzene (myszka, klawiatura, drukarka)? Nie grzebałes wcześniej w zadnych ustawieniach kompa czy w biosie?
     
  4. mario19983

    mario19983 Pasożyt

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Komputer nie pika przy starcie , ramy sprawdzałem na innym kompie . Płyty Windowsa nie odpali .
     
  5. kamail

    kamail Pasożyt

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2007
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    moze klawiatura uszkodzona/zle podlaczona. Sprobuj inna podlaczyc
     
  6. luzak

    luzak Sponsor

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2007
    Posty:
    115
    Polubienia:
    138
    spróbuj odłączyć twardy dysk ;
    sprawdź napięcie baterii na płycie głównej powinna mieć 3V
    spróbuj inny zasilacz
    po prostu metodą selekcji sprawdzaj kolejne podzespoły (jeśli możesz u kogoś)
     
  7. fantom15

    fantom15 Pasożyt

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2006
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Jeżeli komputer ci się wiesza przy wyświetlaniu loga dystrybutora to może po prostu spróbuj zresetować bios :) . Wyjmujesz baterie na 30 sekund i po sprawie. Może pomóc, lecz nie musi ;) . Daj znać.
     
  8. mario19983

    mario19983 Pasożyt

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Niestety reset biosu też nic nie dał ! Chyba będę zmuszony oddać kompa do jakiegoś serwisu bo chyba nic z tego. No ale tak szybko się nie poddam może jeszcze coś wymyślę :)
     
  9. XES

    XES Pasożyt

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2007
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    logo pl glownej zakrywa to co jest pod czyli startowanie systemu .. liczenie pamieci, sprawdzanie dyskow etc.. nacisnij tab zniknie logo i zobaczysz na czym sie zatrzymuje.
     
  10. mario19983

    mario19983 Pasożyt

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Problem rozwiązany ! wszystko za sprawa zworka w CD-ROM .pozdrawiam :)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.