1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.
  2. Rejestracja na forum zamknięta, dostęp tylko przez zaproszenia. Gdzie znajdę zaproszenia?

Mały problem z kompresją audio w VirtualDub

Temat na forum 'Problemy rozwiązane' rozpoczęty przez znicz, Maj 29, 2008.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. znicz

    znicz Konsul
    Konsul

    Dołączył:
    Maj 9, 2007
    Posty:
    460
    Polubienia:
    2
    Witam, pierwsza sprawa - problem dotyczy sytuacji, w której chcę przerobić film w formacie avi na h264 bądź inny (z ustawieniem kodeka do kompresji nie mam problemu - duży wybór), lecz gdy chcę wybrać kompresję audio, konkretnie mp3 najwyższa wartość jaką mam do wyboru to 56 kbit/s - 24 000 Hz:huh:. Chciałbym np. dać 64, 96, 128 kbit/s - 44100 lub 48000 Hz i dlatego chciałbym wiedzieć czy jest to wina kodeków (zainstalowany mam zestaw ffdshow) czy wymagana jest odpowiednia wtyczka.

    Drugi problem występuje z kolei przy w sytuacji, gdy mam zamiar przerobić film avi z dźwiękiem AC3, po wyborze kompresora video i audio, a następnie przejścia do opcji save as avi wyskakuje poniższy błąd:
    [​IMG]
    Przypuszczam, że VirtualDub w tym wypadku nie obsługuje formatu AC3 lub też potrzebny jest odpowiedni plugin (jeśli takowy istnieje).

    Proszę o pomoc i rady:DD

    PS. Wiem też, że powyższą kompresję zrobię bez problemu np. w MediaCoder - dobry program, ale chciałbym i w VirtualDub.

    Edit: Problem z AC3 rozwiązany, znalazłem odpowiedni plugin:DD
    Sprawa z mp3 także rozwikłana (pomogło zainstalowanie lame mp3), lecz gdy chcę opcję 96 kbit/s lub niższą przy 48000 lub 44100 mam dźwięk mono, dopiero przy 32000 Hz jest stereo.
     
    #1 znicz, Maj 29, 2008
    Ostatnia edycja: Maj 29, 2008
  2. znicz

    znicz Konsul
    Konsul

    Dołączył:
    Maj 9, 2007
    Posty:
    460
    Polubienia:
    2
    Z kolei teraz występuje problem rozsynchronizowania dźwięku z obrazem.
     
  3. zgregorius

    zgregorius Start
    Start

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2007
    Posty:
    159
    Polubienia:
    14
    #3 zgregorius, Maj 29, 2008
    Ostatnia edycja: Maj 29, 2008
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.