1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.
  2. Rejestracja na forum zamknięta, dostęp tylko przez zaproszenia. Gdzie znajdę zaproszenia?

  3. Zamknij zawiadomienie

Problem z instalacją XP na laptopie...POMOCY !!

Temat na forum 'Problemy rozwiązane' rozpoczęty przez Kons, Sierpień 18, 2008.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Kons

    Kons Pasożyt

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    1747
    Polubienia:
    1
    Witam.Zakupiłem niedawno laptopa.Oto on:
    http://allegro.pl/item413433769_graficzny_potwor_core_duo_2gb_250gb_gf8600.html
    Nie chciałem mieć na nim Linuxa czy też Visty,więc postanowiłem zainstalować Windows XP Professional SP3.Wkładam płytę do laptopa z tym Windowsem,rusza instalator,system sie instaluje,dochodzi do momentu w którym pisze: Pozostały czas do zakończenia instalacji: Około 34 minuty.W tym momencie laptop uruchamia się ponownie i pisze takie coś: Intel CPU uCode loading Error

    Pomocy.Nie wiem co robić.Błagam was o pomoc... :eek: :(
     
    #1 Kons, Sierpień 18, 2008
    Ostatnia edycja: Sierpień 18, 2008
  2. duh85

    duh85 Starty Odnowione
    Porucznik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2006
    Posty:
    73
    Polubienia:
    35
  3. Kons

    Kons Pasożyt

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    1747
    Polubienia:
    1
  4. Aconitum

    Aconitum Major
    Konsul - Pretor Major Dark Team

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2007
    Posty:
    7620
    Polubienia:
    10
    Próbowałeś instalować normalna wersję Windowsa tak jak Ci polecili na forum o laptopach?
     
  5. Kons

    Kons Pasożyt

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    1747
    Polubienia:
    1
    Pobrałem tego Windowsa:
    http://p2mforum.info/showthread.php?t=116154

    Wie ktoś czy da się jakoś z Windowsa Visty zaktualizować bios i jak to zrobić ? Nie wiem skąd pobrać nowy bios do mojego laptopa...
     
  6. Aconitum

    Aconitum Major
    Konsul - Pretor Major Dark Team

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2007
    Posty:
    7620
    Polubienia:
    10
    Ten Windows jest OK.

    Aktualizacje BIOSu zwykle przeprowadza się ze specjalnej dyskietki od producenta laptopa. No chyba, że jest możliwość zaktualizowania z poziomu Windowsa.
     
  7. Kons

    Kons Pasożyt

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    1747
    Polubienia:
    1
    Nie mam stacji dyskietek w laptopie.Czytałem gdzieś,że da sie to zrobić z poziomu Windowsa.Aktualnie mam zainstalowana Viste Ultimate 32 Bit.Ma ktos jakiś opis jak to zrobić ? Nie wiem też skąd i jaki bios pobrać.Pomocy. :eek:
     
  8. Aconitum

    Aconitum Major
    Konsul - Pretor Major Dark Team

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2007
    Posty:
    7620
    Polubienia:
    10
    Szukałbym na stronie producenta - w tym wypadku Asusa.
     
  9. Kons

    Kons Pasożyt

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    1747
    Polubienia:
    1
  10. Websterek

    Websterek |Pretor|StartU1|
    Konsul - Pretor

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2006
    Posty:
    286
    Polubienia:
    0
    A Windows MX7f nie ma potrzebnych sterowników? Bo to chyba nie idzie zainstalować przez AHCI którego normalnie on nie obsługuje.
     
  11. Kons

    Kons Pasożyt

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    1747
    Polubienia:
    1
    Próbowałem go zainstalować i też nic :/ Kto mi powie gdzie znajdę odpowiedni Bios ? :(
     
  12. naruto72

    naruto72 Pasożyt

    Dołączył:
    Marzec 22, 2007
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Ale jesteś pewien, że musisz uaktualnić BIOS?? Ja także miałem problemy związane z instalacją systemu na laptopie i wszystko sprowadziło się do ustawienia BIOSU i skorzystania z WinXp SP2..... I wszystko zadziałało....
     
  13. Kons

    Kons Pasożyt

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    1747
    Polubienia:
    1
    Próbowałem zainstalować normalnego SP3 i nic :huh:
     
  14. naruto72

    naruto72 Pasożyt

    Dołączył:
    Marzec 22, 2007
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Tylko, że ja przed instalacją włączyłem w BIOSie ustawienia ACPI (możliwe, że nazwę teraz pomyliłem, ale o coś takiego mniej więcej tam chodziło)......
     
  15. Kons

    Kons Pasożyt

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    1747
    Polubienia:
    1
    Hehe no trochę pomyliłeś,ta nazwa to: AHCI.Jak to miałeś ustawione ? Na ENABLED,DISABLED czy AUTO ??
    Zrobiłbym ten update na Viście,ale nie jestem pewien...:eek:
     
  16. naruto72

    naruto72 Pasożyt

    Dołączył:
    Marzec 22, 2007
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    O właśnie o to mi chodziło. Nie chciało mi się do BIOSu zerkać. Ja mam na ENABLE
     
  17. Kons

    Kons Pasożyt

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    1747
    Polubienia:
    1
    OK,dzięki,zaraz odpale lapka na nowo i dam znać co i jak.
     
  18. naruto72

    naruto72 Pasożyt

    Dołączył:
    Marzec 22, 2007
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Pomogło coś??
     
  19. Kons

    Kons Pasożyt

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    1747
    Polubienia:
    1
    Oki,problem załatwiony,pomogła mi wymiana BIOSU na najnowszy.Temat do zamknięcia.Pozdro ;)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.