1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.
  2. Rejestracja na forum zamknięta, dostęp tylko przez zaproszenia. Gdzie znajdę zaproszenia?

  3. Zamknij zawiadomienie

Problem z udostępnieniem łącza

Temat na forum 'Problemy rozwiązane' rozpoczęty przez drk098, Listopad 26, 2008.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. drk098

    drk098 Pasożyt

    Dołączył:
    Luty 20, 2007
    Posty:
    19
    Polubienia:
    1
    Witam mieszkam w akademiku i jest niestety tylko jeden port na neta przez kabel rj45. Mam wbudowane w płytę główną dwie karty Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) PCI-E Gigabit Ethernet NIC. Chciałem użyć swojego kompa jako serwer i udostępniać neta, lecz cos jest nie tak , u mnie pokazuje ze z połączeniem wszytko jest ok zaś na drugim kompie co się ze mną łączy nie ma dostępu do neta. Na komputerze z którego udostępniam połączenie mam zainstalowanego XPka zaś komputer któremu chce udostępnić ma Viste.
    Proszę o pomoc moze wiecie czemu nie chce udostępnić??
     
  2. voroshmitov

    voroshmitov Pasożyt

    Dołączył:
    Maj 5, 2007
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Sprawdź czy udostępniłeś połączenie internetowe na drugą kartę. Może być coś z zaporą sieciową, jakimś firewallem, nawet Windowsowskim, albo sama Vista coś przeszkadza. Miałem coś takiego właśnie jak udostępniałem internet na wifi.
     
  3. WhiteMan

    WhiteMan Start SMS
    Start

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2006
    Posty:
    44
    Polubienia:
    2
    Najprawdopodebniej aby takie polaczenie dzialalo to musisz zmostkowac obie sieci, napisz jak to skonfigurowales bo tak to do konca ciezko powiedziec. Pozatym napisz czy mozecie sie pingowac wspolnie.
     
  4. drk098

    drk098 Pasożyt

    Dołączył:
    Luty 20, 2007
    Posty:
    19
    Polubienia:
    1
    a wiec tak w połączeniach sieciowych ustawiłem na swoim połączeniu zezwalaj innym użytkownikom na łączenie, komputer któremu udostępniam połączenie odbiera i wysyła pakiety
     
  5. WhiteMan

    WhiteMan Start SMS
    Start

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2006
    Posty:
    44
    Polubienia:
    2
    najlepiej bedzie jak zrobisz screena okienka " polaczenia sieciowe". Nastepnie start => uruchom => cmd =>" ipconfig /all " i wyniki tego polecenia wklej tutaj wtedy ci dokladnie powiemy co i jak
    mi nadal sie wydaje ze bedziesz musial zrobic mostek bo w tej chwili prawdopodobnie masz 2 sieci lan
    1 z ktorej dostajesz internet i 2 ktora sie laczy z komputerem z vista
    w takim przypadku bedziecie sie z vista widziec pingowac itp ale obie sieci sa niezalezne, zrob to co napisalem powyzej a zobaczymy bo nie wiem jak sprawa wyglada gdy masz 2 sieciowki zintegrowane
    pozdrawiam
     
  6. drk098

    drk098 Pasożyt

    Dołączył:
    Luty 20, 2007
    Posty:
    19
    Polubienia:
    1
    twój sposób zadziałał zrobiłem połączenie mostkowe i wszystko śmiga cacy .

    temat do zamknięcia
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.