1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.
  2. Rejestracja na forum zamknięta, dostęp tylko przez zaproszenia. Gdzie znajdę zaproszenia?

Uruchamianie Komputera - Zawieszanie się. || Załatwione :)

Temat na forum 'Problemy rozwiązane' rozpoczęty przez _Joker_, Maj 25, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. _Joker_

    _Joker_ Zablokowany

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2007
    Posty:
    5528
    Polubienia:
    1
    Witam.

    Nie wiedziałem w sumie czy to już pod Hardware nie podchodzi, ale chyba nie... chociaż nie wiem. W razie co, proszę o przeniesienie :) Mam kolejny problem z nowym kompem mojego brata. A wygląda on następująco:

    Podczas włączania komputera, gdy wyświetla się logo MSI (patrz niżej; tylko ze moje logo jest w wersji czerwonej) - komputer najnormalnie w swiecie się zawiesza. A raczej po prostu staje na tym logo i nie chce isc dalej. Jest tam napisane Wcisnij TAB to POST itd. lub DEL zeby odpalic BIOSa... ani to ani to nie reaguje. Nie wiem co może być przyczyną, gdyż komputer włączał i wyłączał się jeszcze wczoraj normalnie. Nie było żadnych spięć i błędnego uruchamiania komputera.

    Wie ktoś może co się może dziać?

    Mój komp:
    Płyta główna: MSI K9N6PGM2-V
    Procesor: AMD Phenom 8650 2,3 GHz
    Pamięć RAM: DDR2-667 3GB GooodRam
    Dysk twardy: 500 GB SATA 7200 obr/min
    Karta Grafiki: ATI Radeon HD4650 1024MB
    System: Windows Vista x64 Home Premium


    Logo MSI:
    [​IMG]

    Mam nadzieje, że znów uzyskam fachowej i konkretnej pomocy :)
    Pozdrawiam...
     
  2. Aconitum

    Aconitum Major
    Konsul - Pretor Major Dark Team

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2007
    Posty:
    7620
    Polubienia:
    11
    Na początek sprawdziłbym czy klawiatura i mysz są sprawne.
    Potem, odłącz dyski twarde i dvd (czy co tam jest w komputerze).
    Teraz jeśli uda sie wejśc do BIOSu, to wyłącz to durne wyświetlanie logo na starcie.
    Jeśli się to uda, to popodłączaj HDD i DVD i sprawdź co wyświetla BIOS.
     
  3. _Joker_

    _Joker_ Zablokowany

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2007
    Posty:
    5528
    Polubienia:
    1
    Po raz kolejny moge stwierdzić i gdybym mógł, dał Ci jeszcze raz 10 pkt za Twoją pracę jako mod tego działu :) Okazało się, że klawiatura była pierdzielnięta... kabel się zagiął przy wejściu i nie laczyly. Podłączyłem inną klawiature i śmiga elegancko :)

    Dziękuje szefie :)
    Sprawa załatwiona :)
     
  4. Aconitum

    Aconitum Major
    Konsul - Pretor Major Dark Team

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2007
    Posty:
    7620
    Polubienia:
    11
    Drobiazg:)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.