1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.
  2. Rejestracja na forum zamknięta, dostęp tylko przez zaproszenia. Gdzie znajdę zaproszenia?

  3.  

Tp Link MR3220 + stick brak internetu

Temat na forum 'OFF PROBLEMY' rozpoczęty przez wicia1000, Kwiecień 21, 2017.

  1. wicia1000

    wicia1000 Moderator
    Moderator Konciarz Pułkownik Regeneration Team Infernal Group Dark Team

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    15451
    Polubienia:
    75755
    Witam chciałem skonfigurować internet lecz coś tu nie pyka

    Stick sam działa jak wepchnę do go usb i net jest .

    Zaś gdy próbuje zrobić z tego router to już nie ciągle tylko łączy Kartę mam wepchną Play.

    Ma ktoś pomysł jak to skonfigurować ?

    Ustawiam stickowi profił podane Apn itd i działa

    zaś tu robię dokładnie to samo ale nie działa bo łączy apn ma ustawiony taki jak trzeba itd i nic

    [​IMG]

    Stick to D-link (DWM-157)
     
    #1 wicia1000, Kwiecień 21, 2017
    Ostatnia edycja: Kwiecień 21, 2017
  2. Kelav

    Kelav Naczelny obibok | II miejsce w konkursie Wojennym
    Generał Sport Team Radio Team Music Maniacs Goony Team

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2007
    Posty:
    29359
    Polubienia:
    3158
    Gdzieś musisz mieć ustawienia łączności karty sim z siecią i tam poprawnie skonfigurować APN. Inaczej się nie połączy.
     
  3. wicia1000

    wicia1000 Moderator
    Moderator Konciarz Pułkownik Regeneration Team Infernal Group Dark Team

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    15451
    Polubienia:
    75755
    #3 wicia1000, Kwiecień 21, 2017
    Ostatnia edycja: Kwiecień 21, 2017
  4. Goomis92

    Goomis92 Wódz IG
    Moderator Podporucznik Infernal Group

    Dołączył:
    Marzec 22, 2007
    Posty:
    4270
    Polubienia:
    4120
    A masz brandowanego pod orange? Czy bez żadnych śmieci?
     
  5. wicia1000

    wicia1000 Moderator
    Moderator Konciarz Pułkownik Regeneration Team Infernal Group Dark Team

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    15451
    Polubienia:
    75755
  6. wicia1000

    wicia1000 Moderator
    Moderator Konciarz Pułkownik Regeneration Team Infernal Group Dark Team

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    15451
    Polubienia:
    75755
  7. Kelav

    Kelav Naczelny obibok | II miejsce w konkursie Wojennym
    Generał Sport Team Radio Team Music Maniacs Goony Team

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2007
    Posty:
    29359
    Polubienia:
    3158
  8. hellboymaster

    hellboymaster I'm fireproof | Wódz GT
    Moderator Kapitan Sport Team Music Maniacs Mission Team Goony Team

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2011
    Posty:
    18324
    Polubienia:
    7687
    W sensie próbujesz podłączyć modem do routera, czy jak?
     
  9. wicia1000

    wicia1000 Moderator
    Moderator Konciarz Pułkownik Regeneration Team Infernal Group Dark Team

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    15451
    Polubienia:
    75755
  10. Bonifacy.

    Bonifacy. Super flying CAT
    Członek Załogi Super Moderator

    Dołączył:
    Marzec 16, 2012
    Posty:
    39383
    Polubienia:
    6838
    Sprawdź czy router wykrywa poprawnie stan modemu w USB (nie połączenia a fizycznie sprzetu).

    Soft oryginalny w tych routerach czasami źle radzi sobie ze sterownikami (tu u ciebie nie widzę po screenach aby go poprawnie wykrył (ale to zależy od chwili)

    Próbowałeś może gargoyle?
     
    #10 Bonifacy., Kwiecień 21, 2017
    Ostatnia edycja: Kwiecień 21, 2017
  11. hellboymaster

    hellboymaster I'm fireproof | Wódz GT
    Moderator Kapitan Sport Team Music Maniacs Mission Team Goony Team

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2011
    Posty:
    18324
    Polubienia:
    7687
    Poza tym, z tego co się orientuje, to w routerze musisz ponownie skonfigurować apn :)

    Zakładam że to wykonałeś:

    [​IMG]
     
  12. Bonifacy.

    Bonifacy. Super flying CAT
    Członek Załogi Super Moderator

    Dołączył:
    Marzec 16, 2012
    Posty:
    39383
    Polubienia:
    6838
    No chyba to podstawa - APN jest ustawiany na kliencie nie modemie
     
  13. hellboymaster

    hellboymaster I'm fireproof | Wódz GT
    Moderator Kapitan Sport Team Music Maniacs Mission Team Goony Team

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2011
    Posty:
    18324
    Polubienia:
    7687
    Wiesz, dla jednego to podstawa, dla innego nie :)
     
  14. Kelav

    Kelav Naczelny obibok | II miejsce w konkursie Wojennym
    Generał Sport Team Radio Team Music Maniacs Goony Team

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2007
    Posty:
    29359
    Polubienia:
    3158
    Pisałem o tym w 1 komentarzu :d
     
  15. wicia1000

    wicia1000 Moderator
    Moderator Konciarz Pułkownik Regeneration Team Infernal Group Dark Team

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    15451
    Polubienia:
    75755
    Tego gargoyle nie próbowałem wykrywa go poprawnie lecz w momencie łączenia ma problem bo łączy łączy i nie chce tego połączyć.

    @hellboymaster Apn ustawiam jak najbardziej poprawnie dla Play bo Aero mi nie chodziło.

    Na Samym sticku działa bez zarzutu karta play z podanym poprawnie Apnem.

    Takie ustawienia mam podane w routerze. po tym jest zakładka Wifi nazwa /hasło itd i po niej nic więcej nie ma

    [​IMG]

    A tu mam jeszcze Logi z routera karta sim nie ma pinu ani nic.


    [​IMG]

    co ciekawe Dioda u routera ustawień na routerze miga cały czas zaś dioda o usb pojawi się raz na jakiś czas i zgaśnie

    Nie wiem co tu jeszcze można zrobić aby to zadziałało śmiem twierdzić że router+ten modem pomimo że jest on na liście nie będą se sobą działały ale to dziwne
     
    #15 wicia1000, Kwiecień 21, 2017
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Kwiecień 21, 2017
  16. Bonifacy.

    Bonifacy. Super flying CAT
    Członek Załogi Super Moderator

    Dołączył:
    Marzec 16, 2012
    Posty:
    39383
    Polubienia:
    6838
    1. To że dioda gaśnie może oznaczać że urządzenie jest rozłączane
    2. czy urządzenie nie ma przypadkiem wbudowanej pamięci na sterowniki lub gniazda pamięci SD - wtedy bedzie wykrywane jako pendrive w pierwszej fazie - trzeba to przez terminal wyłączyć.
    3. w logu widać że się chce łączyć -> oryginalny zasilacz masz do tego routera ? jakie ma parametry
    4. Spróbuj zainstalować na routerze l inuxa - w konsoli będzie wszystko ładnie widać.

    I używaj edycji postów - tak ostatni raz ostrzegam.
     
  17. Kelav

    Kelav Naczelny obibok | II miejsce w konkursie Wojennym
    Generał Sport Team Radio Team Music Maniacs Goony Team

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2007
    Posty:
    29359
    Polubienia:
    3158
    Name: darmowy

    Z tego co pamiętam ;)
     
  18. wicia1000

    wicia1000 Moderator
    Moderator Konciarz Pułkownik Regeneration Team Infernal Group Dark Team

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    15451
    Polubienia:
    75755
    ma na kartę kartę sd a jak to przez wyłączyć terminal ? Możesz jaśniej :D
     
  19. Joachim

    Joachim Programista - echo GetRank();
    Programista Tester MH Goony Team

    Dołączył:
    Marzec 20, 2009
    Posty:
    9361
    Polubienia:
    834
    pewnie chodzi o ssh. Tylko najpierw trzeba wgrać inny soft na router, jeśli jest taka możliwość.
     
  20. Bonifacy.

    Bonifacy. Super flying CAT
    Członek Załogi Super Moderator

    Dołączył:
    Marzec 16, 2012
    Posty:
    39383
    Polubienia:
    6838
    Musisz poszukać - masz odpowiednie komendy AT. Wpinasz w USB z włączonym terminalem (np putty) i jak wykruje go na poczatku jako port to dajesz komendę - w zależności od modelu konfigurujesz go różnorako.

    Nie - komendy po porcie COM (wirtualnym)
     
Wczytywanie...