1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.
  2. Rejestracja na forum zamknięta, dostęp tylko przez zaproszenia. Gdzie znajdę zaproszenia?

Spotify działa ale strony nie. Internet dociera, karta sieciowa sprawna.

Temat na forum 'OFF PROBLEMY' rozpoczęty przez Zodiac, Maj 14, 2017.

  1. Zodiac

    Zodiac Start
    Start

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    622
    Polubienia:
    146
    Natknąłem się na dziwaczną sytuację.
    Po ostatniej aktualizacji W10, przestał działać internet. Ściślej to działa ale ledwo co. Działa np Spotify, Steam także wykazuje synchronizację ale nie da się uruchomić żadnej witryny w przeglądarce. Przykładowy ping do wp.pl daje odpowiedź i leci bez zarzutu.
    Sytuacja jest taka sama po kablu i na WiFi adapterze..
    resetowałem już kartę sieciową a nawet usunąłem i ponownie zainstalowałem, sfc nic nie wykazało, dism nic nie wskórał..w managerze wszystkie urządzenia maja status poprawny.
    Skoro problem jest na obu kartach sieciowych a tą wifi miałem świeżutką i w 100% sprawną to chyba słusznie zakładam że coś poleciało w systemie? Infolinia neostrady po teście sieci do routera podaje że mam idealne parametry...

    Moje pytanie brzmi...:
    Czy ktokolwiek zetknął się z takimi objawami i czy grzebać dalej (a jeżeli tak, to czym?) czy po prostu postawić system na nowo?
     
  2. Qwert

    Qwert Moderator | Wódz MT
    Moderator Podpułkownik Mission Team

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2007
    Posty:
    8329
    Polubienia:
    14720
    Zodiac lubi to.
  3. Zodiac

    Zodiac Start
    Start

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    622
    Polubienia:
    146
    No tak..zapomniałem wspomnieć...DNSy ustawione na ósemki, IP podstawione takze na próbe na sztywno.. nie pomogło. Spróbuję jeszcze w takim razie wycofać łatkę i zobaczymy. Dzięki.



    ED:

    Pomogło dopiero wyzerowanie systemu do stanu fabrycznego. Komputer obsługuje dziecko więc niespecjalnie się dziwię że udało mu się tak uszkodzić system :)
    W każdym razie, wszystko już działa.
     
    #3 Zodiac, Maj 14, 2017
    Ostatnia edycja: Maj 14, 2017
Wczytywanie...