1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.
  2. Rejestracja na forum zamknięta, dostęp tylko przez zaproszenia. Gdzie znajdę zaproszenia?

  3.  

Problem z uruchomieniem komputera - dysk SSD 100%

Temat na forum 'OFF PROBLEMY' rozpoczęty przez AreQ, Wrzesień 25, 2017.

  1. AreQ

    AreQ Sponsor

    Dołączył:
    Czerwiec 7, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Cześć
    Od jakiegoś czasu sporadycznie podczas rozruchu komputera wskakuje zużycie dysku SSD 100% przez co komp albo się nie włącza albo włącza kilka minut po czym zużycie spada do 1% i już wszystko cacy.
    Udało mi się pomimo mojego braku cierpliwości dotrzeć do monitora zasobów i zlokalizować problematyczne procesy, jednakże za każdym razem pokazuje co innego...

    Za 1 razem był to OCCT oraz memtest - po usunięciu miesiąc spokoju.

    Za 2 razem setup.exe i niestety nie wiem od czego to było ale następnego dnia była aktualizacja windy i ponownie kilka tyg. spokoju więc to chyba to.

    Dzisiaj był to svhost.exe i sam nie wiem co robić, takie zacinanie pojawia się co pare dni, nie ma żadnej reguły.

    Na kompie mam Malwarebyte i nie pokazuje żadnych problemów, dysk skanowany przez hdtune i też ok.

    Komputer:

    GOODRAM Iridium Pro 240GB - rozruchowy
    Samsung HD103SJ 1000GB
    Monitor: LG 24GM77
    Grafika EVGA GeForce ® GTX 960 4GB SuperSC GAMING ACX 2.0+
    Zasilacz SeaSonic S12II-520W
    Procesor I5 6600k
    Płyta główna Asus Z170 pro gaming
    RAM Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3000Mhz
    Chłodzenie SilentiumPC Fortis
    ObudowaPHANTEKS Enthoo Pro M Tempered Glass Edition
    Windows 10

    Jakieś pomysły prócz formatu? :)

    Pozdrawiam
     
  2. Goomis92

    Goomis92 Wódz IG
    Moderator Podporucznik Infernal Group

    Dołączył:
    Marzec 22, 2007
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    3665
    Cześć.
    Na svchost.exe pomogl mi ten poradnik
    klik
    Głównie strona 2.
    Daj znac czy udalo Ci sie zwalczyc.
     
  3. AreQ

    AreQ Sponsor

    Dołączył:
    Czerwiec 7, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Dzięki, zobaczę czy zadziała po paru uruchomieniach jak w ciągu dwóch dni będzie spokój to będzie już jakiś postęp ;)
     
  4. AreQ

    AreQ Sponsor

    Dołączył:
    Czerwiec 7, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Niestety nie pomogło, dziś procesem który zużywał 100% dysku była apka od płyty głównej Asusa...
     
  5. Goomis92

    Goomis92 Wódz IG
    Moderator Podporucznik Infernal Group

    Dołączył:
    Marzec 22, 2007
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    3665
    To niestety czeka Cię już tylko reinstalacja systemu.




    A próbowałeś zrobić przywracanie systemu, do momentu w którym zaczęły pojawiać się problem?
    @AreQ
     
  6. AreQ

    AreQ Sponsor

    Dołączył:
    Czerwiec 7, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    System już przywracałem i też to nic nie dało.

    No trudno, będę musiał w takim razie reinstall zrobić.

    Dzięki za pomoc!
     
Wczytywanie...